Marija Šarić - HDZ lokalni izbori 2021
Kandidat za gradonačelnicu Grada Pleternice

Marija Šarić

Osoba koja želi i zna kako nastaviti uspješnu razvojnu priču Grada Pleternice. Put je uhodan, ciljevi su strateški zadani. Nastavlja raditi na ubrzanom razvoju grada i uključenosti svih gravitirajućih naselja.

Marija Šarić rođena je 04. lipnja 1984. u Požegi. Osnovnu školu pohađa u Kuzmici i Pleternici, srednju u Požegi te nastavlja školovanje u Zagrebu. Završava stručni studij poslovne ekonomije, smjer turističko poslovanje, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Upravo završava specijalistički studij, trgovinsko poslovanje, na Veleučilištu u Požegi.

Nakon 8 godina rada u turističkog agenciji na poslovima vezanim uz organizaciju i realizaciju poslovanja, vođenja turističkih grupa te uvođenja sustava certificiranja, zapošljava se u Poduzetničkom centru Pleternica, gdje zajedno sa gradskom upravom do današnjeg dana radi na privlačenju bespovratnih sredstava kako za grad tako i za poduzetnike, obrtnike i udruge. Od osnutka Turističke zajednice Grada Pleternice radi kao volonter u istoj te provodi godišnje planove i programe rada, a unazad je dvije godine i ravnateljica Javne ustanove Pleternica, sa svim dužnostima i obvezama koje ta funkcija nosi.

Sudionik brojnih seminara i stručnih predavanja, turistički vodič, koordinator uspostave i provođenja sustava certificiranja.