Marko Marušić - HDZ lokalni izbori 2021
Kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije

Marko Marušić

Marljiv i poduzetan ekonomist koji žiteljima svoje županije želi osigurati prosperitetnu budućnost, siguran posao i dostojanstvenu starost. Upornošću i energijom želi stati na kraj podjelama na dobrobit svih općina i gradova županije.

Marko Marušić rođen je 25. travnja 1984. godine u Bjelovaru. Osnovnu i srednju školu završava u Bjelovaru, upisuje Zagrebačku školu ekonomije i managementa gdje steče zvanje diplomiranog ekonomista 2. svibnja 2006. godine počinje raditi u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje kao viši stručni savjetnik za kontrolu uplate doprinosa, 17. lipnja 2017. godine postaje predstojnik Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Bjelovarsko-bilogorske županije, aktivno se služi engleskim, a pasivno njemačkim jezikom. U jedanaestogodišnjem radu u zdravstvenom sustavu upoznao se detaljnije sa strukturom i načinom rada, te problematikom zdravstava na području Bjelovarsko – bilogorske županije. Zadnje tri i pol godine kao Predstojnik HZMO Područnog ureda u Bjelovaru odgovoran je za organizaciju i provedbu obveznog mirovinskog osiguranja na temelju generacijske solidarnosti, te provedbu postupka ostvarivanja prava na doplatak za djecu na području Bjelovarsko – bilogorske županije.

Kroz razne kolegije i sastanke s rukovodstvom HZMO-a, zalaže se za što bolji i kvalitetniji mirovinski sustav u korist naših sadašnjih i budućih umirovljenika. Od 06. srpnja 2016. predsjednik je upravnog vijeća centra za socijalnu skrb Bjelovar. Član je Hrvatske demokratske zajednice od 2005. godine aktivno je sudjelovao u radu Mladeži HDZ-a, a sada aktivno sudjeluje u radu stranke kao potpredsjednik GO HDZ-a Bjelovar, član županijskog odbora HDZ-a BBŽ. Predsjednik je HDZ-ovog stručnog odbora za rad i mirovinski sustav na razini županijske organizacije, član akademske zajednice HDZ-a, predsjednik odbora za demografiju i mlade HDZ-a grada Bjelovara. Njegovo najveće postignuće je njegova obitelj sinovi Lovro i Luka, supruga Maja s kojom je u već 10 godina. Smatra da je obitelj utočište, zajednica koja će vam u svakom trenutku pružiti podršku, ljubav i iskrenost koje su nam u današnjem svijetu itekako potrebne.

Sudionik je brojnih seminara i stručnih predavanja kojima je podigao razinu kompetencija u poslu kojem se bavi (Liderstvo i menadžment zasnovani na kompetencijama, organizacijska kultura i timski rad, temeljne problem solving i kreativne analitičke tehnike, praćenje radne uspješnosti, teorija igara i odlučivanje, emocionalna inteligencija
Iskusan je u stranačkom radu, sudionik brojnih kampanja.