Mihovil Bičanić - HDZ lokalni izbori 2021
Kandidat za NAČELNIKA OPĆINE RAKOVICA

Mihovil Bičanić

Rođen sam 13. kolovoza 1990. godine u Karlovcu, Osnovnu školu završio u Rakovici, pohađao gimnaziju u Zagrebu, te završio Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu. Kao sezonski radnik odgovorno sam odradio 12 sezona u Nacionalnom parku Plitvička jezera, te 2017. godine dobio mogućnost odlaska u Zagreb raditi u prometnu struku za koju sam se školovao, ali sam tu priliku odbio i ipak odlučio ostati okušati se kao zamjenik načelnika, te doprinijeti dobro našim mladima i našoj Općini. Želja mi je dodatno razviti Općinu Rakovica kao mjesto ugodno za život mladim obiteljima sa osiguranim radnim mjestima.

Prioritet svih prioriteta nam treba biti demografija. U tom smjeru treba osigurati besplatan boravak djece u vrtiću za roditelje koji potiču demografsku obnovu, te pomoći mladim obiteljima u gradnji kuće kroz dokumentaciju i materijale. Osigurati knjige svim školarcima, te stipendirati deficitarna zanimanja, kako bi mladi odmah nakon školovanja mogli pronaći stalni posao. Također financirati prijevoz srednjoškolcima i studentima.

Ima nas malo, te se upravo zbog toga ne trebamo razdvajati kojekakvim podjelama u društvu. Zajedničkim snagama trebamo gledati u budućnost razvoja Općine Rakovica na svim poljima, među kojima osiguranje radnih mjesta za mlade, poticanje razvoja dodatnog sadržaja turizmu kako bi se turisti zadržavali na našoj lokaciji, a prije svega konačno pokrenuti našu Poslovnu zonu, kako bi smo našim ljudima kroz gospodarstvo osigurali realnu vrijednost neovisnu o turizmu, jer vidimo što nam pandemija radi od istog. Poticati ću zdrav život sugrađana kroz uređenje sportskih igrališta na prostoru cijele Općine, te omogućiti da svako naselje dobije dječje igralište, a sve to u suradnji i prema željama Mjesnih odbora, koji trebaju i moraju biti glavno savjetodavno tijelo načelniku pri ulaganjima u našoj Općini Rakovica.

Apsolutno ću se truditi i lobirati na državu kako bismo konačno priveli kraju i realizirali naše glavne državne probleme, a to su vodovod iz Ličke Jesenice, odvodnja kroz projekt Aglomeracije Plitvička jezera, struja kroz gradnju veće trafostanice na našem području, obilaznice Nacionalnog parka u svrhu brzog izlaska na autocestu i poboljšanje internet signala na prostoru naše Općine.

Obrazovanje

Mihovil Bićanić je rođen 13. kolovoza 1990. u Karlovcu. Pohađao je Osnovnu školu Eugena Kvaternika u Rakovici, a nakon toga odlazi u Zagreb i završava X. gimnaziju Ivana Supeka u Zagrebu. Nastavlja i studij u Zagrebu, gdje završava Fakultet prometnih znanosti.

Karijerna postignuta

Već 2005. počinje sa sezonskim radom u Nacionalnom parku Plitvička jezera kroz učeničke servise i kasnije kao sezonski radnik, na gotovo svim poslovima u odjelu turizma. Sezonski radnik u Nacionalnom parku je bio sve do lokalnih izbora 2017. godine. Postaje predsjednik Mjesnog odbora Čatrnja na izborima 2016. godine, te nakon toga ga Hrvatska demokratska zajednica Općine Rakovica prepoznaje i bira za kandidata za zamjenika načelnika na izborima 2017., što nakon pobjede HDZ na istim izborima u Općini Rakovica počinje raditi profesionalno od 1. lipnja 2017. godine. Sudjelovao je na gotovo svima aktivnostima Općine Rakovica u prethodnom mandatu, od projekta Aglomeracije Plitvička jezera, Rekonstrukcije Dječjeg vrtića Pčelice u Selištu Drežničkom, nabava vatrogasne cisterne za DVD Rakovica od strane Robnih zaliha, modernizacija i rekonstrukcija mnogih prometnica na prostoru Općine Rakovica te mnogih drugih. Aktivno surađuje sa svim udrugama civilnog društva na prostoru Općine. Vrlo rado prihvaća nove ideje koje će pomoći razvoju Općine Rakovica, a prije svega je dostupan i na usluzi svim građanima, a tako namjerava i dalje!